Fundatia Copii in Dificultate

Fundatia Copii in Dificultate

CID ALATURI DE TINERELE MAME AFLATE IN DIFICULTATE

Status: Fundraising

Si un minor informat poate creste un copil educat!

[ Show more ]
46.64% Complete

2,332 RON

Sumă:

6

Galantomi:

24

Donații:

5,000 RON

Target:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Fenomenul sarcinilor la adolescente şi minore nu este o noutate în România, problema aceasta înregistrându-se în ţara noastră de mai bine de un deceniu.

Această problemă este o consecinţă a lipsei accesului la îngrijiri medicale, a unei educaţii deficitare privind sănătatea sexuală şi a reproducerii, precum si a casatoriilor timpurii ce apar in randul grupurilor minoritare de etnie roma.

Prin intermediul acestui proiect, intentionam sa sprijinim tinerele mame aflate in dificultate si care reprezinta o categorie vulnerabila prin statusul lor social, astfel incat la finalizarea proiectului sa fie acceptate impreuna cu copiii de familia extinsa, sa ii poata ingriji si sa fie capabile de a se gospodari singure sau cu sprijinul familiei extinse

Proiectul vizeaza informarea, consilierea si sprijinirea tinerelor mame aflate in situatia de a nu putea asigura o ingrijire adecvata nevoilor copiilor nou-nascuti.

Pentru realizarea activitatilor propuse, tinerele mame vor avea la dispozitie atat personalul specializat din cadrul Fundatiei, cat si un sprijin material (lapte praf, pampers, etc) care sa vina in intampinarea nevoilor lor imediate.

Totodata, acestia vor beneficia si de intalniri la care vor putea participa si membrii ai familiei, pentru a se dezbate teme despre importanta comunicarii in familie, rolul parintilor in educația copilului, metode de a le sustine in demersurile sale.

Cu ajutorul acestui proiect, gradul de incluziune sociala va creste in randul membrilor grupului tinta, creandu-se astfel oportunitati de dezvoltare pentru acestia.

Prin donarea unei sume oricat de mici, puteti sprijini un copil sa creasca un copil, dar in acelasi timp sa devina un adult responsabil.