Fundatia Copii in Dificultate

Fundatia Copii in Dificultate

CASA DINTRE BRAZI - Centru de Tratament și Recreere pentru Copii și Părinți PINEVIEW RETREAT LODGE RECOVERY & RENEWAL CENTRE

Status: Fundraising

LOCUL ÎN CARE PROMOVĂM INCLUZIUNEA SOCIALĂ

[ Show more ]
4.888% Complete

4,888 RON

Raised:

29

Supporters:

28

Donations:

100,000 RON

Target:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

CASA DINTRE BRAZI – CENTRU DE TRATAMENT și RECREERE pentru COPII și PĂRINȚI

PINEVIEW RETREAT LODGE RECOVERY & RENEWAL CENTRE

După mai bine de 30 de ani în care Fundația CID a fost ACASĂ pentru sute de copii abandonați în spitale de propria familie pentru că s-au născut cu dizabilități grave, și în care a oferit șansa a sute de copii cu dizabilități îngrijiți în propria familie, de a avea acces  la programe de terapie, recuperare și integrare, … am luat deciza de a pune în aplicare un VIS frumos care va încununa misiunea noastră.

Înfințarea unui centru modern destinat copiilor cu nevoi speciale din centrele rezidențiale și familii.

Pentru mii de copii cu dizabilități și părinții acestora, posibilitatea de a socializa și a avea parte de o vacanță în care copiii să se afle în siguranță, beneficiind în continuare de activități și terapii adecvate, iar părinții acestora să reușească să beneficieze de câteva momente de respiro pentru a putea relua full time job de îngrijire a unui copil cu dizabilitate, totul devine doar un VIS mult prea departe sau inexistent.

Astfel a luat naștere - CASA DINTRE BRAZI!

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor copiilor cu dizabilități si părinților acestora, fundatia noastră va construi un complex de terapie si recreere într-o zonă de munte, cu mediu curat, relaxant, ușor accesibil din orasul Zărnești.

Complexul este conceput ca un serviciu social integrat, inovator, prietenos atât pentru copil cât și pentru părinte,având sustenabilitate pe termen lung.

Acesta va avea o suprafață de 750 mp, va fi dispus pe 2 nivele: parter și etaj și va fi compus din:

*12 dormitoare cu grup sanitar propriu pentru copil și părinte,

*5 camere de terapie pentru copii (kinetoterapie, logopedie, art terapie, terapie prin muzică, terapie cognitiv-comportamentală) 

*2 camere de activități destinate părinților ( dezvoltare personală, grupuri de suport, aromoterapie și masaj),

*cabinet medical,

*sală de mese,

* bucătărie cu spații specifice de depozitare.

Complexul va dispune de o curte generoasă, cu:

* spații de joacă special amenajate pentru copiii cu nevoi speciale,

* un foișor,

*grădină de legume.

Până în prezent am reușit să achiziționăm terenul de 1450 m2 pe care urmează să fie realizată construcția și spațiile de relaxare destinate activităților în aer liber și să obținem Certificatul de Urbanism necesar acordării PUZ-ului.

În momentul actual ne aflăm în stadiul de proiectare a clădirii.

Această etapă este foarte complexă și costisitoare, suma totală necesară fiind de 20 000 €.

Doar împreună putem lupta cu MARGINALIZAREA, DISCRIMINAREA și IZOLAREA SOCIALĂ a copiilor cu dizabilități și părinților acestora!

Copiii cu dizabilități au nevoie de VOCEA și ACȚIUNILE de bine a semenilor lor pentru a se simți  ACCEPTAȚI, APRECIAȚI și OAMENI asemeni VOUĂ!

Astfel te invităm să te alături cauzei noastre

  • DONÂND PASIUNEA TA PENTRU MUZICĂ sau

  • DONÂND ZIUA TA DE NAȘTERE, PASIUNEA TA sau

  • PARTICIPÂND LA ACȚIUNI SPORTIVE pentru a aduce BUCURIE, DEMITATE și EGALITATE în viața copiilor cu dizabilități și părinților acestora!