Fundatia Copii in Dificultate

Fundatia Copii in Dificultate

Terapeut cu Codiţă pentru Copii în Dificultate

Status: Inchis

RECUPERARE, ACCEPTARE ŞI DRAGOSTE NECONDIŢIONATĂ!

[ Show more ]

3,235 RON

Sumă:

5

Galantomi:

42

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Proiectul "Terapeut cu Codiţă pentru Copii în Dificultate!” a luat nastere din dorinţa nemărginită de a continua o muncă de succes, cu oameni şi parteneri de terapie deosebiţi, care au adus rezultate remarcabile în viaţa copiilor ce au beneficiat de acest tip de terapie.

În România, suntem primii care am îndrăznit să credem că legătura dintre căţeluşi şi copii poate trece de barielele afecţiunilor neurologice.

Am învăţat de la cei mai buni, şi am îndrăznit să sperăm că SE POATE.

Împreună am experimentat reuşite uimitoare, iar acum îndrăznim să visăm la şi mai mult.

Astfel, acest proiect reprezintă continuarea proiectului pilot dedicat celor 8 copii cu afecţiuni neurologice grave din cadrul Centrului Sfânta Margareta şi are ca obiectiv furnizarea TERAPIEI ASISTATĂ de ANIMALE la nivel de GRUP.

Grupurile sunt formate din maxim 3 copii ce suferă de diferite afectiuni neurologice (paralizii cerebrale, tetrapareze spastice, epilepsii, Sindrom Down etc.)

Copiii sunt grupati conform criteriilor de dezvoltare mentală, abilităţi specifice, nivel de vârstă şi obiective terapeutice.

Alături de psihologul fundaţiei, coordonatorul TAA şi cele trei echipe minunate (Alina şi Happy/ Mara şi Betty/ Horia şi Molly), cei 12 copii ce suferă de afecţiuni neurologice grave vor avea posibilitatea ca prin intermediul Terapiei Asistată de Animale să:

primească iubirea sinceră şi necondiţionată a căţeluşilor de terapie

să îşi dezvolte empatia şi abilităţile de interacţiune

să dezvolte motivaţia intrinsecă

să îşi diminueze stările de anxietate, impulsivitate şi fobie faţă de animale

să îşi exerseze autocontrolul într-un mediu structurat, sigur şi suportiv

să dezvolte abilităţile de comunicare,

să exerseze diferite abilităţi motrice etc.

Realizarea unei şedinţe de Terapie Asistată de Animale este costisitoare şi presupune o adevarată muncă de echipă.

În spatele unei singure şedinţe, stau zeci de antranamente cu căţeluşii, cursuri specializate ale coterapeuţilor, un program terapeutic amănunţit şi personalizat pentru fiecare dintre copiii implicaţi în terapie.

Astfel costul unei singure şedinţe de Terapie Asistată de Animale pentru un grup de minim 3 copii, ajunge la suma de de 200 lei/ sedinţă.

 

Cu ajutorul tău vom reuşi să susţinem terapia pentru 12 dintre copiii cu afecţiuni neurologice grave din Centrul Sfanta Margareta şi le vom putea oferi o şansă în plus la RECUPERARE, ACCEPTARE şi DRAGOSTE NECONDIŢIONATĂ oferită de căţeluşii de terapie!

 

Între noi şi reuşita acestui proiect stă doar decizia fiecăruia de a ne susţine!

 

DONEAZĂ pentru DRAGOSTE NECONDIŢIONATĂ!