Fundatia Copii in Dificultate

Fundatia Copii in Dificultate

Servicii de îngrijire destinate copiilor din categorii vulnerabile

Status: Fundraising

LUPTĂM SĂ RĂMÂNEM ACASĂ PENTRU ZECILE DE COPII VULNERABILI

[ Show more ]
1.6534074074074% Complete

22,321 RON

Sumă:

3

Galantomi:

33

Donații:

1,350,000 RON

Target:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Știai că anual sute de copii cu afecțiuni neurologice grave, sunt abandonați de părinți din cauza costurilor mari și dificultăților de a le oferi îngrijire?

Timp de 31 de ani Fundația CID a luptat pentru susținerea copiilor aflați în cele mai dificile situații de viață: copii și tineri cu HIV/SIDA, copii cu cerințe educaționale speciale, copii cu Tulburări din Spectrul Autist și copii cu afecțiuni neurologice grave.

Pănă în prezent am oferit cu iubire și demnitate, servicii de îngrijire și recuperare pentru sute de copii abandonați ce suferă de afecțiuni neurologice grave.

Prin centrele noastre de îngrijire am oferit un "astăzi" mai bun, copiilor al căror mâine era incert.

Când acești copii încă reprezentau numere în țarcuri ruginite, noi am fost acolo pentru a le oferi șansa la o viață umană, trăită cu decență și afecțiune. În timp, o parte dintre ei: și-au găsit o familiile, au făcut pasul către viața de adulți ..., pentru unii am reușit să le fim alături în ultimul drum, iar pentru cei prezenți și viitori ne luptăm să râmânem ACASĂ.

Permanent am perfecționat misiunea nostră crezând din toată inima în recuperarea copiilor vulnerabili și dreptul la o viață trăită cu decență și demnitate.

Astăzi ne aflăm la o răscruce de drumuri în care viitorul a zeci de copii care suferă de afecțiuni neurologice depinde doar de un număr care determină continuarea sau încetarea îngrijirii oferite copiilor.

După 31 de ani în care îngrijirea copiilor a fost susținută în mare parte prin donații și sponsorizări din UK și Ro, contextul politic și social a determinat încetarea finanțărilor externe și creșterea presiunii asupra bugetului necesar susținerii copiilor.

Contribuțiile sociale susținute de autoritățile locale reprezintă 40% din nevoile de îngrijire și recuperare, llunare ale copiilor.

În prezent Centrul Sfânta Margareta găzduiește 15 copii și deține o capacitate de maxim 20 de locuri, iar costurile lunare devin din ce în ce mai mari în actualul context economic.

Un copil cu afecțiuni neurologice grave necesită lunar servicii de îngrijirie și recuperare de aproximativ 15000 lei.

Costul lunar necesar susținerii a minim 15 copii...........................225000 lei

Minim 6 luni de siguranță și stabilitate pentru 15 copii .......... 1 350 000 lei.